
Linkboven: kippensoep - rechtsonder: inktvismengel (echt lekker trouwens) - groeten en rijst
Een typisch koreaans groentengerecht is kim-chi: ze bereiden het door in een stenen pot laagjes kool af te wisselen met een laagje levende krabbetjes en dat laten ze dan een hele tijd staan in de zon. Na een soort gistingsproces krijgt het dan zijn typische smaak. Smakelijk!
Ofwel kiezen we voor het westerse restaurant. Daar betaal je zo'n 6000 koreaanse won (of zo'n 4 a 5 euro) voor een lekkere westerse maaltijd zoals bijvoorbeeld zalm met rijst of frietjes en een soepke. Daar zie je vooral westerlingen die het niet zo hebben voor het koreaanse eten :-).
Wat wel opvalt is dat eten niet echt een gezellige gebeurtenis is in Zuid-Korea. De meesten eten hier snel snel en er wordt maar weinig gepraat aan tafel. Ook de eethuisjes in het stadje zijn niet echt gezellig te noemen. Wij zijn iets te bourgondisch aangelegd zeker...
Snamiddags gaan we dan mee met een inspecteur van Exmar om op de werf onderdelen van schepen te inspecteren, bijvoorbeeld kijken ofdat de lassen goed gelegd zijn enzovoort. Dat is wel een stuk interessanter dan binnen zitten maar wel hot and sweaty. En we mogen ons verkleden:
Dan kruipen we tussen de dubbele bodem van het schip of bekijken we stukken van het dek. Zoals je ziet op de foto: alles is hier groot! Hieronder zie je hoe patrick uitleg aan het geven is aan mijn medestudente karolien.

Rond 17u zit de werkdag erop en gaan we terug naar ons appartementje. Na een hapje te hebben gegeten zetten we ons voor de tv of doen we een tochtje in het dorp. De straatjes zien er vrijwel allemaal hetzelfde uit: (eethuisje - bar - winkeltje) x 100. En veel lichtjes en reclamebordjes natuurlijk:

Geen opmerkingen:
Een reactie posten